Loon op Zand | Zero Trash Nederland

Leerjaar 1

Eervolle vermelding:
klas 1A met ‘Zwerfie’ van Bodil Klijn

Jurycommentaar: De oplossing is bijzonder omdat deze tweeledig is:
Afval gooien wordt beloond, namelijk door een robot vuilnisbak die “dankjewel” zegt als je er iets ingooit + de plekken om afval weg te gooien worden opvallender en vrolijker, nl. door kinderen het ontwerp voor de buitenkant van de vuilnisbak zelf te laten tekenen en deze daarmee te bestickeren.

Eerste Prijs:
klas 1D met ‘Prakkie in een Bakkie’ van Jules Jonker

Jurycommentaar: In dit werkstuk wordt heel duidelijk wat Jules en zijn familie al doen om afval te verminderen en zwerfafval te voorkomen. Én er is heel goed gekeken naar wat er nog voor verbetering mogelijk is bij hemzelf. Dit alles is helder en duidelijk in beeld gebracht.

Zijn idee: het verminderen van afval door grotere verpakkingen te gebruiken i.p.v. veel kleintjes én zelf je plastic bakjes meenemen naar de winkels.

Leerjaar 2

Eerste prijs:
Lieke en Ronja met ‘de allesbak’

Jurycommentaar: Zij gebruikten voor hun presentatie/pitch een zeer moderne social media app. Zo onherkenbaar als zij waren, zo duidelijk werd hun idee in beeld gebracht. Dit idee is wel vaker bedacht maar de uitwerking was gedetailleerd en had zelfs een sociaal karakter: mensen kunnen ook hun afval deponeren en daarbij hun beloning weer afstaan aan een goed doel.
 
 


 

SNENS

 

Snens is een bureau voor kunsteducatie en communicatie. In 2014 ontwikkelden wij Zero Trash, om het sindsdien op diverse middelbare scholen in Tilburg, Breda en andere gemeentes te coördineren en uit te voeren.
Onze gastdocenten geven desgewenst verschillende gastlessen, van het introductiespel Rommelroulette, tot creatieve workshops. Ook inspiratielessen en informatiebijeenkomsten voor de docenten behoren tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten over SNENS? Kijk dan op snens.nl