Loon op Zand | Zero Trash Nederland

Zero Trash Loon op Zand

Eerste en tweedejaars scholieren van het Van Haestrecht College in Kaatsheuvel, uit de gemeente Loon op Zand, doen mee aan Zero Trash Loon op Zand.

Alle leerlingen uit leerjaar 1 spelen Rommelroulette tijdens de introductieles, en maken een stop motion video waarin ze antwoord geven op de vraag: Wat kan IK anders doen om minder zwerfafval te produceren?

Alle leerlingen uit leerjaar 2 spelen Trashtafette tijdens de introductieles, maken een prototype van hun zelfbedachte oplossing voor het zwerfafvalprobleem in de gemeente Loon op Zand, en krijgen een pitchworkshop om hun oplossing te presenteren.

De eindresultaten worden beoordeeld door een vakjury; op het einde van het schooljaar wordt bekend gemaakt welke stop motion video en welk prototype ‘de beste ideeën van Zero Trash Loon op Zand’ zijn.

Door corona werd de bekendmaking iets uitgesteld, maar op 14 oktober 2020 konden we dan eindelijk de winnaars bekend maken van Zero Trash Loon op Zand 2019-2020.

Zero Trash Nederland is ook te vinden op de socials.
Bekijk ons YouTube kanaal of onze Instagram.

Wil je weten wat Zero Trash Nederland voor jouw gemeente kan betekenen? Of ben je een deelnemende school en heb je vragen?
Neem contact met ons op.

wie zullen dit jaar de winnaars zijn van Zero Trash Loon op Zand?

 

Uit het juryrapport over de winnaar:

Je ziet dat het veel werk en tijd heeft gekost. Heel origineel en tof, met een duidelijk verhaal!
And the winners are....

Eerste prijs: Harm
Tweede prijs: Damien
Derde prijs: Jort
Vierde prijs: Floortje en Kingston

Gefeliciteerd allemaal!
 
 


 

SNENS

 

Snens is een bureau voor kunsteducatie en communicatie. In 2014 ontwikkelden wij Zero Trash, om het sindsdien op diverse middelbare scholen in Tilburg, Breda en andere gemeentes te coördineren en uit te voeren.
Onze gastdocenten geven desgewenst verschillende gastlessen, van het introductiespel Rommelroulette, tot creatieve workshops. Ook inspiratielessen en informatiebijeenkomsten voor de docenten behoren tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten over SNENS? Kijk dan op snens.nl